dinsdag 20 februari 2024

Zeven jaar cel geëist voor schietpartij MeerssenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft zeven jaar geëist tegen een 61-jarige Meerssenaar naar aanleiding van een schietpartij op 12 april van dit jaar.

De 61-jarige wordt verdacht van poging doodslag. Ook verdenkt het OM de man van verboden vuurwapenbezit en bezit van munitie.

Hennepplantage
Het slachtoffer, een man uit Landgraaf, wilde volgens het OM dat zijn moeder niet in de problemen zou komen door een hennepplantage die in haar woning werd gebouwd. Toen het slachtoffer de spullen terugbracht naar de familie van de verdachte escaleerde het. Volgens het OM schoot de verdachte minimaal één keer bewust op het slachtoffer, die toen al in elkaar was geslagen. De kogel raakte het slachtoffer in zijn been.

Getuigen
Er zijn verschillende getuigen geweest die gezien hebben dat het slachtoffer, die volgens het OM nauwelijks nog op zijn benen kon staan, de nabijgelegen sporthal binnenkwam en neerviel. "Wegkomen van de politie was belangrijker dan het bieden van hulp aan iemand die mogelijk levensbedreigend gewond was", schrijft het OM. De zoon van de verdachte legt uit dat hij het slachtoffer met een wapen heeft gezien, die hij vervolgens heeft afgepakt en weggegooid. 

Strafblad
De man uit Meerssen had al een strafblad. Hij is in het verleden onder meer veroordeeld voor meerdere geweldsincidenten. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.