maandag 25 september 2023

Wethouder Smeets spreekt komende week al met buurtnetwerk Rothem/WeertKersverse wethouder Inge Smeets (Lokaal DNA) gaat deze week al in gesprek met het buurtnetwerk Rothem/Weert. Dat laat de wethouder weten tijdens de raadsvergadering. Het buurtnetwerk Rothem/Weert besloot in juni om de gesprekken tussen de Koel en voetbalclub RVU te beëindigen. Reden was dat het netwerk zich "overruled" voelde door de politiek. "Er is 26 juni een gesprek geweest met het buurtnetwerk waarin men met een positief gevoel naar buiten is gegaan", aldus de wethouder. Het is onduidelijk wanneer deze week het eerste gesprek met de nieuwe wethouder en het buurtnetwerk gaat plaatsvinden.

Gesprekken
Het buurtnetwerk is door het vorige college van burgemeester en wethouders gevraagd om een advies te geven over de realisatie van één gemeenschapsvoorziening in Rothem. Hiervoor waren ze in gesprek met gemeenschapshuis de Koel en voetbalclub RVU. Ze zijn wel blij dat RVU voorlopig in het accommodatiebeleid terug komt, maar niet over het voornemen om nu al te beslissen dat er een nieuw gemeenschapshuis komt op het RVU complex.

Nog geen keuze gemaakt
Volgens oppositiepartij BRUG-M zou in het voorstel nog geen keuze zijn gemaakt voor een nieuwe accommodatie bij sportclub RVU. "Ik kan het niet lezen in het voorstel. Ik zie alleen dat, volgens mij, alle opties nog open zijn", aldus Gerrit van der Bijl. Wethouder Smeets bevestigt dat de opvatting dat er al een beslissing is genomen om een gemeenschapsvoorziening te realiseren op het terrein van RVU niet die van het college is.

Toekomst
Het buurtnetwerk had eerder al laten weten te wachten tot het nieuwe college van burgemeester en wethouders is toegetreden. Dat is nu gebeurd. Daarna besluiten zij wat hun verdere rol nog gaat zijn in de toekomst.