zondag 21 april 2024

Volgende week meer duidelijkheid over doorstart SprookjesbosOver een week komt er meer duidelijkheid over de doorstart van het Sprookjesbos. Dat laat de nieuwe eigenaar, Jeroen van Zwieten, weten aan Heuvelland Vandaag. 

Dan wordt ook duidelijk of de huidige medewerkers kunnen blijven. 

Brand
Van Zwieten geeft ook aan dat de brand die vorige week in het Sprookjesbos is ontstaan voor vertraging heeft gezorgd rondom de doorstart. Vorige week maandag rond 7:00 uur heeft korte tijd een uitslaande brand gewoed in Sprookjesbos Valkenburg. De brand is ontstaan in de kiosk Happy Farm. Dankzij snel ingrijpen van meerdere blusvoertuigen was de brand snel meester. 

Nieuwe eigenaar
Dat was niet de enige klap voor het Sprookjesbos: een aantal YouTubers brak vorige maand in bij het park voor het kanaal Urbex Explore. De makers van dat kanaal richten zich op het verkennen van verlaten en vergeten locaties. Daarna volgde nog een reeks inbraken in de kantines van het park. 

Op 31 januari maakte curator Remco Rosbeek bekend dat Doeps Sprookjesbos het failliete Sprookjesbos Valkenburg heeft gekocht.