maandag 22 april 2024

Structureel bijna 29.000 euro nodig voor Hubertusmarkt in GulpenEr is structureel bijna 29.000 euro nodig voor de Hubertusmarkt in Gulpen. Het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem wil dat geld gaan verstrekken. De raad moet daar nog over oordelen. 

De markt wordt al sinds 1544 georganiseerd in Gulpen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Vorig jaar is er voor het eerst een externe partij gevraagd om een veiligheidsplan op te stellen. Zo kwamen er in overleg met de hulpdiensten terreurbarriers en extra verkeersregelaars en beveiligers.

Cittaslow
Voor dit jaar wil de organisatie opnieuw de hulp vragen aan deze partij om een plan op te stellen. Daarnaast was er afgelopen jaar een Cittaslowplein, vernoemd naar het keurmerk voor gemeenten die de kernwaarden van Cittaslow uitdragen. Het plein was georganiseerd door de gemeente Gulpen-Wittem in samenwerking met buurgemeenten Eijsden-Margraten en Vaals, die ook dat keurmerk hebben. Omdat het succesvol was, wil de organisatie het plein dit jaar uitbreiden.