maandag 22 april 2024

Plannen bekend voor regionale concertzaal in Sint-Agneskerk BundeTijdens een themabijeenkomst op dinsdagavond zijn de nieuwe plannen voor de Sint-Agneskerk in Bunde gepresenteerd. Alles lijkt in de goede richting te gaan, maar de stichting is in een vicieuze cirkel beland.

Er zijn al jaren plannen voor een multifunctioneel centrum. Die plannen krijgen nu een concrete vorm.

Problemen
Het plan is om het initiatief te financieren met subsidie van zowel de gemeente Meerssen als de Provincie Limburg. Enige probleem? De provincie wil niet akkoord gaan als de stichting niet eigenaar is van het gebouw. De gemeente wil de subsidie niet geven als de provincie niet toezegt ook mee te willen betalen.

De stichting heeft aan Heuvelland Vandaag laten weten dat de gemeente bezig is de provincie alsnog te overtuigen om het plan te steunen.

Exploitatie
De stichting is verder in gesprek met een aantal kandidaten voor de exploitatie van het centrum. Wie die kandidaten zijn, is op dit moment nog niet bekend.

De bedoeling is dat vanaf april dit jaar begonnen gaat worden met de verbouwing van de Agneskerk, aan het einde van dit jaar moet het nieuwe multifunctionele centrum in Bunde openen.

Bekijk hieronder hoe het multifunctionele centrum in de kerk eruit gaat zien.