maandag 15 april 2024

Bron afbeelding: Orange Media

Man (38) uit Landgraaf gewond bij schietpartij, verdachte (61) opgepaktBij de Molenveldweg in Meerssen heeft woensdagavond een schietpartij plaatsgevonden. Er is één man gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een verdachte opgepakt. 

De verdachte is een 61-jarige Meerssenaar. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De gewonde is een 38-jarige man uit Landgraaf. Wat er precies voorafgegaan is aan het incident, is nog onduidelijk. De politie gaat dat verder onderzoeken. Ook is bij de Molenveldweg een auto met een kapotte achterruit gevonden. Mogelijk is die autoruit kapotgeschoten. De politie laat donderdag weten dat er twee auto's in beslag zijn genomen.

Arrestatieteam
De melding kwam rond 20:30 uur binnen bij de meldkamer. Bij het incident is ook een arrestatieteam opgeroepen. Vanuit Schiphol vloog er een politiehelikopter richting Meerssen. De helikopter heeft bij natuurgebied De Dellen een tijd lang stil gehangen, maar vloog daarna terug richting de luchthaven.

Zoekactie
Het leek erop dat er een tijd lang nog werd gezocht rondom de Molenveldweg. Leden van het arrestatieteam en agenten zochten met zaklampen het gebied af. Ook een helikopter hielp daarbij. Het is onduidelijk waar de agenten precies naar zochten. Rond 22:00 uur is de actie beëindigd. 

Sportschool
Volgens een medewerker van sportschool Ten is er niet in de sportschool zelf geschoten, maar is de gewonde man naar binnen gevlucht. Het schieten heeft zich buiten de sportschool afgespeeld, aldus de medewerker.

Agenten in kogelwerende vesten (Foto: Orange Media)

Boven Meerssen vloog ook een politiehelikopter (Foto: Orange Media):