maandag 25 september 2023

Resultaten Bloementuintjes-actie nog altijd welkom bij IVN-Meerssen“Stuur foto’s gezaaide bloemen naar IVN Meerssen.” Dit vraagt IVN Meerssen aan de Bloementuintjes-kinderen van Meerssen. “Zijn alle gezaaide zaadjes uitgekomen? Zijn het al plantjes geworden die je in jullie tuin of bloembak hebt overgeplant.”

Van levensbelang
IVN hoopt dat veel mensen mede door de bloementuintjes-actie aan de slag zijn gegaan in hun tuin. Bloemen in de tuin zijn van levensbelang voor bijen, vlinders en andere insecten. “Door meer biodiversiteit aan te brengen in onze tuinen hebben de insecten het hele jaar door voldoende te eten.” IVN Meerssen steunt de bloementuintjes-actie en nodigt iedereen uit, ook als er eigen ‘wilde zaden’ zijn geplant, om een foto van het resultaat te sturen naar het IVN-secretariaat: ivnmeerssen@gmail.com.

Foto met verhaaltje
Stuur een klein verhaaltje bij de foto, met de datum waarop is gezaaid, hoe men het plantje verzorgde en wat het geworden is. Dat resultaat zien we natuurlijk op die foto (vermeld tevens naam en adres) “Misschien komt jouw foto op onze IVN-website.” Alle foto’s met berichtjes worden bekeken door leden van de plantenwerkgroep. Wie weet kunnen er prijsjes verdiend worden.