zaterdag 25 mei 2024

BRUG-M heeft twijfels over nieuwe raadzaalDe plannen die er zijn voor een nieuwe raadzaal zijn voorbarig. Dat zegt de fractievoorzitter van BRUG-M Jan Gulikers. Hij reageert in het praatprogramma Uitgelicht op een presentatie die onlangs is gegeven aan de leden van de raad.

Noodzaak
Gulikers wil dat de raad zich eerst uitspreekt over de noodzaak van een nieuwe raadzaal. Daarnaast betreurt hij het dat pas na negen maanden na het vormen van het huidige college, actie wordt ondernomen. Of er überhaupt een nieuwe raadzaal moet komen zal moeten afhangen van de kans op voortbestaan van de gemeente. Hij doelt dan op de financiële problemen die hij over drie jaar verwacht. 

Vijf ton
De visie van zijn partij is dat Meerssen nog minimaal acht jaar zelfstandig moet kunnen blijven, voordat geïnvesteerd gaat worden in een nieuwe locatie om te vergaderen. Gulikers adviseert het huidige college over hun eigen schaduw heen te stappen en zich de vraag te stellen of het investeren van vijf ton in een nieuwe plek wel een goed idee is.