zondag 10 december 2023

Raad Gulpen-Wittem mag besluit nemen over verbouwing gemeentehuisDe gemeenteraad van Gulpen-Wittem mag een besluit gaan nemen over de verbouwing van het gemeentehuis. Het gebouw moet namelijk duurzamer worden. Het gemeentehuis heeft energielabel G en moet minimaal label C hebben om aan de eisen te voldoen.

De raad moet een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. De eerste is om het gehele pand te verbouwen. Ook kan de raad kiezen het pand gedeeltelijk te slopen met een verbouwing en eventueel nieuwbouw. Een andere optie is nieuwbouw op een nieuwe locatie.

Daarnaast moet de gemeenteraad ook rekening houden met andere organisaties die in het gemeentehuis gevestigd zijn, zoals de bibliotheek, jeugdcentrum Galaxy en lokale omroep 3Heuvelland.

Kosten
De totale kosten voor het plan, komen op dit moment uit op minimaal 12 miljoen euro. Dit kan oplopen tot 17,3 miljoen euro in het duurste scenario. Wanneer er gekozen wordt voor de optie met nieuwbouw, krijgt het gemeentehuis na de verbouwing een energielabel A+++. Dit is het hoogst mogelijke label.

Mocht de gemeenteraad akkoord gaan met een van de mogelijkheden, kan het nieuwe gemeentehuis in 2028 in gebruik worden genomen. De raad gaat een besluit nemen tijdens de raadsvergadering op 21 december.