zondag 3 december 2023

Honderden handtekeningen overhandigd voor behoud coördinator KetelVrijwilligers van Ontmoetingspunt de Ketel hebben donderdagmiddag meer dan 400 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Mirjam Clermonts. Met de handtekeningenactie willen de vrijwilligers laten weten het niet eens te zijn met het besluit om de coördinator van de Ketel te ontslaan.

Onder de aandacht en heroverweging
Burgemeester Clermonts beloofde de vrijwilligers dat zij de handtekeningen onder de aandacht brengt bij het college en de gemeenteraad. Of het besluit heroverwogen wordt door de petitie, is volgens de burgemeester aan de Meerssense politiek.

Vrijwilligers doen zich tekort
Volgens de vrijwilligers van het ontmoetingspunt de Ketel zou het voortbestaan in gevaar komen op het moment het ontslag definitief door zou gaan. Clermonts zou dat heel erg jammer vinden: "Die vrijwilligers doen zichzelf tekort, want die vrijwilligers, dat is het fundament van de Ketel. Als ze zeggen dan bestaat de Ketel niet meer, dan zeggen ze eigenlijk dat zij hun vrijwilligerswerk niet doen of kunnen doen. Dat zou ik heel jammer vinden, want zij zijn heel belangrijk."

Zo zuiver mogelijk houden
Nicole Ramakers reageert ook op de petitie: "Ik denk dat de Ketel heel breed gedragen worden, de handtekeningen komen uit alle kernen. Echt super." In het kader van belangenverstrengeling was Ramakers niet aanwezig bij de overhandiging. Ramakers is niet alleen coördinator, maar ook raadslid voor coalitiepartij Lokaal DNA: "Ik wil dit zo zuiver mogelijk houden". Ramakers blijft hoop houden dat ze haar baan mag blijven behouden.