maandag 25 september 2023

Peter en Ellen Beckers uit Bunde fietsen Tour du ALSOp donderdag 9 juni beklimmen honderden mensen tijdens de 10e editie van Tour du ALS de Mont Ventoux om ALS de wereld uit te trappen. Peter en Ellen Beckers uit Bunde, van ALS Team Limburg, trappen mee en willen dat er een oplossing komt voor de dodelijke spierziekte ALS.

Geen tijd te verliezen
Voor het vinden van een oplossing voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is geen tijd te verliezen. De klok tikt. Met de opbrengst van Tour du ALS financiert Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS.

Urgentie is voelbaar
Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “Op donderdag 9 juni 2022 beklimmen we met Tour du ALS voor de 10e keer al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Dat vele honderden deelnemers opnieuw deze grootste sportieve uitdaging aangaan is hartverwarmend. De urgentie is bij iedereen voelbaar, het familiegevoel als vanouds. Zolang er geen medicijn is gaan we door en zetten we ook deze editie alles op alles om die vreselijke ziekte ALS de wereld uit te trappen.” De leden van Team Limburg, waaronder Peter en Ellen Beckers, steunen? Dat kan via : https://www.tourduals.nl/team/als-team-limburg-3 .

Foto: campagne Tour du ALS