zondag 21 april 2024

Nieuws en programma’s TV Valkenburg voortaan in Heuvelland Vandaag appAlle nieuws uit Valkenburg aan de Geul is sinds kort te volgen via de Heuvelland Vandaag app. De app van TV Valkenburg is nu samengevoegd met de app van Heuvelland Vandaag. Dit betekent dat het nieuws en de programma’s van TV Valkenburg nu daar te vinden zijn. De TV Valkenburg app is dus niet meer in gebruik. 

TV Valkenburg werkt sinds februari 2023 samen met Meer Vandaag, de lokale omroep van Meerssen, onder het nieuwsplatform Heuvelland Vandaag. TV Valkenburg blijft nog steeds zelf  programma’s maken en levert ook het Valkenburgse nieuws aan, zoals gewoonlijk. De samenwerking met Meerssen is de eerste stap in de uiteindelijke vorming van één streekomroep van alle gemeenten in het Heuvelland. De landelijke overheid wil binnen enkele jaren overgaan tot het vaststellen van regionale streekomroepen.   

“Wij als bestuur en medewerkers van TV Valkenburg zijn verheugd dat onze samenwerking tot stand is gekomen. Doordat we het Valkenburgse nieuws nu kunnen onderbrengen bij Heuvelland Vandaag, krijgen we er een betere nieuwsvoorziening voor terug: enerzijds wordt het nieuws van Valkenburg nu zichtbaar voor het hele Heuvelland, anderzijds worden de inwoners van Valkenburg nu ook prima op de hoogte gehouden van wat er in hun naaste streekomgeving gebeurt”. 

De Heuvelland Vandaag app is te vinden in de Apple  App store en de Google Play Store.