maandag 25 september 2023

Nieuwe methode voor renoveren riolenDe gemeente heeft een nieuwe innovatieve renovatietechniek om de riolen in de gemeente aan te pakken. Deze techniek heet relinen, oftewel de kousmethode. De gemeente heeft voor deze werkwijze gekozen, omdat de aannemer weinig ruimte nodig heeft en de uitvoeringstijd beperkt is. Hierdoor zal de hinder tot een minimum beperkt worden.

Inspectie
Riolen worden één keer in de 10 jaar geïnspecteerd. Tijdens deze inspectie wordt met behulp van robotcamera's de toestand van de riolering gecontroleerd. Onlangs hebben enkele inspecties van rioleringen plaatsgevonden. Hierbij is schade aangetroffen die aangepakt moet worden. Wegenbouw van de Kreeke BV uit Nuth start binnenkort in samenwerking met de firma Aarsleff uit Uitgeest met de werkzaamheden.

Nieuwe methode
Met de nieuwe methode is het mogelijk om een riool over een grote lengte te renoveren zonder dat hiervoor de weg opgebroken wordt. Toch is er hinder mogelijk tijdens de renovatiewerkzaamheden. De gemeente laat via haar website weten dat bewoners in de betreffende straten vooraf door de aannemer geïnformeerd worden wanneer en wat er gaat gebeuren.