Meerssen investeert 25.000 euro in terugkomst kermissenMeerssen heeft sinds vorig jaar geen kermissen meer. En daar wil de gemeenteraad verandering in brengen. Alle vijf de kernen in Meerssen krijgen 5000 euro om een kermis of soortgelijk evenement te organiseren.

Het hoeft dus niet de traditionele kermis te zijn zoals we hem kennen; het mag ook een festival, braderie of andere activiteit zijn. 

Mensen bij elkaar
"Wij willen als raad dat mensen in de kernen meer bij elkaar komen, dus maken we gelden vrij zodat er initiatieven uit de kernen kunnen komen", aldus raadslid Hamza Bamohamed van Lokaal DNA. 

"Op het moment dat je zegt: het is een kermis 2.0 of een dorpsactiviteit, leg je het initiatief bij de kernen en de verenigingen die daar zijn om met een plan te komen. Dan gaan wij niet bepalen wat ze graag willen organiseren, maar geven we de kaders aan en de mogelijk uitkomst ervan."

Meningen op straat
Bij de mensen op straat is de mening verdeeld. Zo is niet iedereen meteen enthousiast: "Daar heb je niks aan, want er komt niemand". Toch zijn er ook mensen die er wel al zin in hebben: "Ik denk dat mijn dochter van 3 het wel leuk vindt" en "Goed idee, zeker voor de kindjes en dan kunnen de ouders zelf een pintje drinken", zijn enkele reacties.