zondag 21 april 2024

Huiskamers sturen brief aan gemeente Meerssen om hun zorgen te uitenDe vijf huiskamers in de gemeente Meerssen hebben in een brief hun zorgen geuit over het beleid van de gemeente Meerssen met betrekking tot de ontmoetingspunten en huiskamers in de gemeente.

De huiskamers worden gesubsidieerd door de gemeente Meerssen.

Vast aanspreekpunt
"Er is in de huiskamers een grote behoefte aan duidelijkheid en een vast aanspreekpunt bij de gemeente", schrijven de organisaties in een gezamenlijke brief. Daarbij is er ook onduidelijkheid wie de eigenaar is, wie verantwoordelijk is voor aanpassingen aan de panden en wat de voorwaarden zijn waar de huiskamers aan moeten voldoen.

Alle vrijwilligers opgestapt
Vorige week stapten alle vrijwilligers van ontmoetingspunt de Ketel op. Zij zijn het niet eens met het besluit van de gemeente om niet verder te gaan met coördinator Nicole Ramakers.

Trajekt neemt over
Dinsdag was de eerste dag dat de Ketel zonder vrijwilligers open ging. Trajekt gaat nu de coördinatie van de Ketel overnemen. De welzijnsorganisatie heeft een nieuwe Facebookpagina aangemaakt waarin staat te lezen: "In tegenstelling tot eerdere berichten is de Ketel niet gesloten! Wij maken zo spoedig mogelijk de openingstijden en het programma bekend."