maandag 25 september 2023

Heropening deel gedichtenroute langs de GeulOp zondag 2 februari wordt de Gedichtenroute met een wandeling langs een deel van de route heropend. Jacques Giesen en Rouke van der Hoek verzorgen een toelichting bij de gedichten. De wandeling start om 15.00 uur bij de bibliotheek. Afsluiting rond 16.30 uur op de Markt, met een bezoek aan Tapperij De Proosdij, waar de nieuwe folder ten doop wordt gehouden.

Meer dan 10 jaar
Al meer dan tien jaar loopt de gedichtenroute door Meerssen, langs verschillende takken van de Geul. In de loop van de jaren kwamen er nieuwe gedichten bij, andere werden verplaatst, verdwenen of werden onleesbaar. Reden voor de Vrienden van de bibliotheek, als initiatiefnemer, om de hele route aan te pakken. Inmiddels zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd, inclusief een nieuwe folder en aanpassing van de website www.gedichtenlangsdegeul.nl.

Onderdeel van gedichtenroute langs de Geul
De gedichtenroute in Meerssen maakt deel uit van een groter project. Vanaf de plaats waar de Geul Nederland binnenkomt, bij Cotessen, kom je dichten tegen in Gulpen-Wittem, Valkenburg en Meerssen. De folder is gratis af te halen bij de bibliotheek, De Zonnestraal en de Gemeente.