zaterdag 18 mei 2024

Bron afbeelding: Gemeente Valkenburg aan de Geul

Omgevingsmanager Croix de Bourgogne doet aangifte na bedreigingenDe omgevingsmanager gaat aangifte doen vanwege bedreigingen aan het adres van de voormalige omgevingsmanager voor de bouw van hotel Croix de Bourgogne. Burgemeester Daan Prevoo is in een reactie fel: "Dit is buitengewoon schokkend."

Vorige week maakte de omgevingsmanager bekend dat hij per direct ging stoppen. Bedreigingen aan het adres van de omgevingsmanager en zijn familie zouden de reden zijn.

Oproep
Prevoo roept verder in de brief op om de voormalige omgevingsmanager en zijn gezin met rust te laten. "Ik vraag dan ook met klem om deze man en zijn gezin met rust te laten, vooral voor zijn gezin dat hier met name onder te lijden heeft". 

Oorzaak van de bedreigingen is het nog te bouwen hotel Croix de Bourgogne, dat moet verrijzen op het Theodoor Dorrenplein in het centrum van Valkenburg. Er is veel discussie om het hotel, zo is de startdatum meermaals uitgesteld.

Weer uitstel
Vorige week werd bekend dat de start van de bouw van het hotel weer is uitgesteld. De projectontwikkelaar liet weten op zijn vroegst in september te beginnen. Hiermee wordt overlast voor ondernemers en omwonenden in de zomer voorkomen. Wie daadwerkelijk het hotel gaat bouwen is nog steeds niet bekend. Ook was ervan uit de omwonenden en verschillende politieke partijen veel kritiek over de slechte communicatie over dit project. Schols was als omgevingsmanager juist aangenomen om de communicatie rondom dit project te verbeteren.

De bouw van het hotel moet in februari 2026 klaar zijn. Zo niet, dan krijgt de projectontwikkelaar een boete van 500 euro per dag dat de bouw langer duurt.