dinsdag 20 februari 2024

Gemeente Eijsden-Margraten krijgt er 168 transformatorkasten bijOm de overbelasting van het elektriciteitsnet tegen te gaan, voert energiebeheerder Enexis flink wat werkzaamheden uit. Zo moeten er zwaardere kabels komen en extra transformatorkasten. In de gemeente Eijsden-Margraten komen er in de komende zes jaar 168 transformatorkasten bij.

“Steeds meer mensen koken en verwarmen hun huis elektrisch of rijden een elektrische auto", zegt wethouder Mark Gerritsen. "Ook heeft 43 procent van onze woningen zonnepanelen. We vragen allemaal steeds meer van het elektriciteitsnet. Daarom moet het elektriciteitsnet aangepast worden. Transformatorkasten zijn nodig zodat we straks allemaal nog voldoende capaciteit hebben om onze dagelijkse behoefte van stroom te voorzien.”

Vergunning-vrij
Gerritsen laat weten dat transformatorkasten vergunning-vrij zijn. "Een beslissing van het Rijk. Enexis zoekt samen met de gemeente naar plekken waar deze kasten nodig zijn. We vinden het belangrijk dat deze op een verkeersveilige plek staan en passend in de omgeving. Een belangrijke stap op weg naar het verduurzamen van onze gemeente.”