dinsdag 20 februari 2024

Extra inspecties Geul door vele regen, maar geen zorgenMedewerkers van het Waterschap Limburg hebben extra controles uitgevoerd bij kritieke punten langs de Geul. De inspecties waren geen aanleiding tot zorgen, meldt het waterschap. 

Oktober en november was buitengewoon nat. Hierdoor zijn de rivieren en beken gestegen. Afgelopen nacht ontving het waterschap in Limburg 20 meldingen van alerte inwoners. In Zuid-Limburg leidt de verhoogde waterstanden niet tot wateroverlast. In Noord-Limburg zijn er wel maatregelen genomen vanwege het stijgende waterpeil. 

Het waterschap waarschuwde dinsdag dat de Geul op bepaalde plekken wordt omgeleid vanwege werkzaamheden, daardoor kon er op onverwachte plekken wateroverlast ontstaan. 

Waakzaam
"Op dit moment zien we dat de waterstanden weer beginnen te dalen en de weersvoorspellingen geven aan dat het de komende dagen droger zal worden. We blijven  waakzaam en staan paraat om indien nodig snel te handelen", schrijft het waterschap. 

De afvoer van de Maas is door de regen gestegen, maar de komende dagen gaat de regenrivier weer dalen doordat er ook minder regen valt. De piek van de afvoer bevindt zich inmiddels in Roermond.