maandag 22 april 2024

Brabantse bruidsmode-onderneemster Ramona Koonings koopt Kasteel Oost in ValkenburgDe Brabantse bruidsmode-onderneemster Ramona Koonings heeft Kasteel Oost in Valkenburg gekocht. Dat maakte ze donderdagmiddag tijdens een besloten bijeenkomst bekend aan haar personeel.

Op 17-jarige leeftijd werd de onderneemster al eigenaar van Koonings. Ze bouwde het  bedrijf in Deurne uit tot Koonings The Wedding Palace. Een bruidsmodezaak met een oppervlakte van 11.000 m2 en alleen al 4.500 bruidsjurken. Volgens Koonings zelf is het de grootste bruidsmodezaak ter wereld. Het bedrijf is ook bekend van de televisieprogramma's Married At First Sight en Say Yes to the Dress.

Droom
Volgens Koonings waren er 150 geïnteresseerden voor het kasteel. "Twintig dienden een plan in en drie werden door de gemeente uitgenodigd om hun plan te presenteren. Ik ben enorm trots dat ons plan uiteindelijk als beste is uitgekozen. We gaan in Kasteel Oost een totaalconcept verwezenlijken. Je kunt straks bij ons de bruidsjurk uitzoeken, maar ook overnachten of een restaurant bezoeken. Ook komt er een orangerie. We hopen in september de bruidsmodezaak te openen en dan binnen één tot twee jaar de rest van het totaalconcept." Voor Ramona Koonings is Kasteel Oost een droom die uitkomt. "Een kroon op mijn werk."

Leegstand
Landgoed Kasteel Oost aan de Oosterweg in Valkenburg stond voor 975.000 euro te koop. Hoeveel de nieuwe eigenaar uiteindelijk betaald heeft, is niet bekend gemaakt. De gemeente Valkenburg aan de Geul is sinds 1950 eigenaar van Landgoed Kasteel Oost en verhuurde de woningen en bedrijfsruimten. De laatste jaren stond het complex echter leeg.

In het Heuvelland Nieuws van donderdag 22 februari is een uitgebreid interview met Ramona Koonings te zien.