zaterdag 30 september 2023

Burgemeester Prevoo opent samen met OBS Broekhem minibos in centrum ValkenburgOp de hoek van de Bogaardlaan en de Tienschuurstraat in het centrum van Valkenburg is dinsdagmiddag het minibos officieel geopend. Burgemeester Daan Prevoo deed dit door een boom te planten, samen met Ziva van groep 8 van OBS Broekhem.

Het minibos beslaat zo'n 50 vierkante meter en staat vol met bomen en plantjes. Voor de gemeente Valkenburg aan de Geul staat het minibos symbool voor de klimaatadaptatie. Het was de eerste boom die Prevoo plantte sinds hij burgemeester van Valkenburg aan de Geul is. "Er is geen betere plek voor dit bos dan Valkenburg", zei hij in zijn toespraak. "Groen in het centrum is goed voor de waterafvoer en helpt tegen hittestress."

Geen steentje, maar plantje
Ook wethouder Niels Douven is blij met dit minibos in het centrum van de stad. Hij gaf aan dat het niet alleen de gemeente is, die iets kan doen aan wateroverlast. Ook de eigen inwoners moeten een steentje, of beter gezegd een plantje bijdragen. Hij doelde daarmee of het 'verstenen' van de voor- en achtertuinen van inwoners.

Een reportage over de opening van het minibos is woensdagavond om 19.00 uur te zien in het Heuvelland Nieuws.