donderdag 22 februari 2024

Bunderbos gaat zes weken na aanval wilde zwijnen, vanaf maandag weer openHet Bunderbos in Bunde gaat komende maandag waarschijnlijk weer open. Het bos werd zes weken geleden afgesloten nadat een wild zwijn wandelaars aanviel. Burgemeester Mirjam Clermonts maakte donderdagavond tijdens de raadsvergadering bekend dat het bos weer open gaat. 

"Dat wil niet zeggen dat er geen zwijnen meer zitten. Maar we vinden het veilig genoeg", zegt Clermonts. "De moeder met jongen is niet meer gespot." Dat zwijn heeft de wandelaars zeer waarschijnlijk aangevallen. Het bos werd direct na de aanval tot verboden gebied verklaard. 

Informatie
Oppositiepartij BRUG-M diende tijdens de raadsvergadering een voorstel in om een informatieavond te houden voor inwoners. "Mensen maken zich zorgen. Ze hebben vragen", zei raadslid Frank Lam. Burgemeester Clermonts zag geen heil in dat plan. De provincie en Faunabeheereenheid zijn primair verantwoordelijk voor de aanpak van wilde zwijnen. Raadslid Lam trok het voorstel weer in. "Ik heb mijn punt bereikt: er is aandacht voor de informatievoorziening rondom de wilde zwijnen"

Bij de aanvallen van de zwijnen raakte een hond dusdanig gewond dat de eigenaar besloot om het dier te laten inslapen. Na de aanvallen zijn er extra jagers ingezet om de zwijnen af te schieten. In de omliggende gebieden van Meerssen zijn er dit jaar al ongeveer 40 zwijnen afgeschoten.