Streep door Bokkemèrt in ValkenburgDe Bokkemèrt in Valkenburg gaat toch niet door. Onlangs werd een vergunningaanvraag ingediend, maar die aanvraag was te laat ingediend om te behandelen voor de gemeente. Het gaat om documenten die vooral op het gebied van veiligheid nodig zijn.

Omdat de vorige organisatoren gestopt waren met de jaarmarkt, wilde BIZ Valkenburg samen met een externe partij dit jaar het evenment organiseren. "Als ondernemersvereniging (BIZ Valkenburg; red.) hebben we eerst een gedegen marktonderzoek laten doen en een partij gezocht om het te organiseren", laat city coach Ken Heugen namens BIZ Valkenburg weten. "Dit kost tijd, waardoor het niet is gelukt om de vergunningen tijdig in te dienen." Heugen laat verder weten dat niet alleen zo’n 100 ondernemers nu teleurgesteld worden, maar ook duizenden bezoekers en circa 90 marktkraamhouders die zich al hadden aangemeld.

Veiligheidseisen
Vooral het voldoen aan de veiligheidseisen was een grote klus. Wethouder Kevin Rouwette: "Die termijnen zijn er niet voor niets. We hebben toch echt enkele weken nodig zodat ook de politie en de brandweer in de gelegenheid zijn om te beoordelen of aan alle veiligheidseisen wordt voldaan. Er komen heel veel mensen naar zo’n evenement. Dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee zowel voor BIZ Valkenburg en de organisator maar ook voor de gemeente als vergunningverlener. We willen beiden geen enkel risico nemen als het gaat om de veiligheid van bezoekers en deelnemers.” 

BIZ Valkenburg en de gemeente richten nu hun pijlen op een editie van de Bokkemèrt in 2024.