maandag 25 september 2023

Bijdrage Oranje Fonds voor Stichting Veul Diech GoodStichting Veul Diech Good ontvangt een bedrag van € 40.5000 uit het Corona Sociaal Herstelfonds armoede van het Oranje Fonds. Van dit bedrag is € 10.000 afkomstig uit het Fonds Luc Janzen Provincie Limburg.

Preventie van armoede
De Stichting biedt preventie van armoede en verzacht de gevolgen van armoede voor haar doelgroep, maar biedt ook hulp aan zieken, ouderen, kinderen en gehandicapten in Zuid-Limburg. Ze doen dit onder andere met: noodvoedselpakketten, een jaarlijkse kerstpakkettenactie, een Noodfonds, geven hulp bij het uitvoeren van diensten en materiële hulp (o.a. witgoed).

Eigen kantoor in Bunde in 2022
Veul Diech Good heeft inmiddels 53 vrijwilligers en is in de loop der jaren gegroeid. “dit zal niet afnemen gezien de stijging van armoede,“ aldus de stichting. Tot nu toe heeft de stichting vanuit huis gewerkt maar de noodzaak voor een eigen kantoor is ontstaan. Daarom verhuist de stichting per 1 februari 2022 naar een eigen kantoor in Bunde. Mensen met een hulpvraag kunnen terecht op de website www.stichtingveuldiechgood.nl .

Ouderenproject
Vanaf april 2022 een ouderenproject starten, met name bedoeld voor ouderen uit de eenzaamheid te halen. Hiervoor wordt nog een campagne gestart om dit project meer bekendheid te geven.