Amateurvoetbal: SV Meerssen zet Groene Ster met 5-1 aan de kant

26-01-2024
Maurice van der Linden
Meerssen

SV Meerssen heeft gisteravond de Limburgse derby in de derde divisie tegen Groene Ster met overtuiging gewonnen, eindstand 5-1.

In de rust stond het 2-0 voor SV Meerssen dat een thuiswedstrijd speelde. Na rust scoorde de ploeg van trainer Kevin Hofland nog drie keer.

Inhaalduel
Door de overwinning klimt de Meerssense ploeg naar de twaalfde plaats met 22 punten uit 18 wedstrijden. De wedstrijd tegen de ploeg uit Heerlen werd in november afgelast. In eerste instantie wilde de KNVB de wedstrijd op carnavalszondag inhalen. Maar al snel kwamen ze erachter dat twee Limburgse ploegen met carnaval het veld in sturen, geen goed plan was. Zondag moet SV Meerssen alweer aan de bak. Dan spelen ze de thuiswedstrijd tegen Quick uit Den Haag dat drie punten meer heeft en een wedstrijd minder gespeeld.

In de Vierde klasse A werd de inhaalwedstrijd Willem I - SVME gespeeld. Dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.