Amateurvoetbal Heuvelland: SCG redt het niet en degradeert naar vierde klasse

Meerssen, Valkenburg, Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten

UITSLAGEN AMATEURVOETBAL HEUVELLAND ZONDAG 26 MEI

Derde divisie B
AWC - SV Meerssen 1-4 (zaterdag 25 mei)

SV Meerssen sloot zaterdag het seizoen geweldig af met een ruime overwinning. De ploeg uit Meerssen eindigde uiteindelijk als promovendus op een zevende plek in de derde divisie B. Dit is voor een kleine club als Meerssen een geweldig resultaat. Trainer Kevin Hofland zal volgend seizoen teruggaan naar het betaald voetbal als hoofdtrainer van Helmond Sport. Eric van de Luer wordt zijn opvolger bij SV Meerssen.

2e klasse F
Heer - VV Eijsden 4-1
Veritas - RVU 2-3

VV Eijsden verloor van Heer en valt hiermee terug naar de elfde plaats. Eijsden moet nu nacompetitie spelen om in de 2e klasse te blijven. RVU won zijn laatste wedstrijd uit en pakt hierdoor de 3e periode en mag dus meedoen aan de play-offs voor de 1e klasse.

Zowel RVU als VV Eijsden hoeven pas in de tweede ronde in actie te komen. Op 9 juni speelt RVU uit bij Minor. Eijsden speelt op 2 juni uit bij Prinses Irene.

3e klasse A
Bunde - SCG 3-1
FC Gulpen - Weltania 1-8
Walram - Scharn 5-0

Bunde wint thuis van SCG en sluit hierdoor het seizoen af in de middenmoot. SCG moest winnen om directe degradatie te ontlopen. Volgend seizoen zien we de ploeg uit Gronsveld dus een klasse lager terug. FC Gulpen eindigt ook in middenmoot, de ploeg verloor wel op de laatste speeldag kansloos in eigen huis. VV Walram wint van Scharn en stelt hiermee op de laatste speeldag de tweede plek veilig in de 3e periode en in de competitie. De ploeg uit Valkenburg mag zich opmaken voor de play-offs om promotie naar de 2e klasse.

VV Walram hoeft pas in de tweede ronde in actie te komen. Op 2 juni spelen ze thuis tegen de winnaar van Hegelsom-EGS'20.

SVME - Zwart-Wit'19 5-2

Geuldal wint van Daalhof en blijft hierdoor op plek twaalf staan. Geuldal ontloopt dus directe degradatie maar moet wel nacompetitie gaan spelen om in de 4e klasse te blijven. Ook Vijlen won de laatste wedstrijd en pakt de derde periode en mag dus play-offs gaan spelen voor promotie. Bemelen en Margraten verdeelden de punten. Bemelen eindigt in de middenmoot, RKVVM eindigt op plek vijf en mist net de play-offs. Rood Groen LVC won van het al gedegradeerde RKMVC en eindigt hiermee een positie achter RKVVM op plek zes. De ploeg uit Keer won knap van BMR en eindigt in de middenmoot. BMR neemt deel aan de play-offs. SVME won van Zwart-Wit en eindigt vierde en mag ook naar de play-offs voor promotie. Het verlies van Zwart-Wit uit Eys betekent directe degradatie.

BMR speelt op 2 juni in de eerste ronde thuis tegen KVC Oranje. Vijlen komt pas in de tweede ronde in actie. Ze spelen dat uit tegen de winnaar van MMC Weert-FC Landgraaf. SVME neemt het in de eerste ronde uit op tegen Heksenberg/NEC. SV Geuldal is rechtstreeks geplaatst voor de finaleronde (9 en 16 juni). Zij spelen dan thuis tegen Abdissenbosch.

4e klasse C
RKUVC - FC RIA 1-2

RKUVC verliest als kampioen de laatste competitiewedstrijd tegen FC RIA uit Nieuwstadt. De ploeg uit Ulestraten speelt volgend seizoen in de 3e klasse.

5e klasse A
Geulsche Boys - DBSV 3-1
RKSVB - VV Berg'28 0-1
SCN'14 - RKTSV 8-0
Geertruidse Boys - Passart/VKC 7-0
Wijnandia - VV Partij 6-1

Geulsche Boys wint zijn laatste thuiswedstrijd en eindigt daarmee op een elfde plek. Berg wint en sluit het seizoen af op plek negen. SNC won ook en eindigt als nummer twee waarmee ze mogen meedoen aan play-offs voor promotie. Ook Geertruidse Boys zegevierde en pakt hierdoor de laatste periode waarmee ook zij play-offs gaan spelen. Partij verloor zijn laatste wedstrijd dit seizoen en eindigt op plek zeven in de middenmoot.

Geertruidse Boys speelt in de eerste ronde op 2 juni thuis tegen RIOS'31. SNC'14 is rechtstreeks geplaatst voor de finaleronde (9 en 16 juni) en speelt uit tegen de winnaar van Koningslust-VV Irene.

Heuvelland Vandaag probeert uiterst zorgvuldig de wedstrijduitslagen te verzamelen. Mocht er onverhoopt toch een foutje in een uitslag zijn geslopen, vernemen we dit graag via redactie@heuvellandvandaag.nl