zaterdag 18 mei 2024

Amateurvoetbal Heuvelland: voor welke ploegen wordt het billenknijpen?In het amateurvoetbal staan er nog twee competitiewedstrijden op het programma. RKUVC uit Ulestraten werd vorig weekend kampioen in de vierde klasse C. De kans is heel groot dat dit de enige ploeg uit het Heuvelland is die zich dit jaar ‘de beste’ mag noemen.

Theoretisch maken VV Walram uit Valkenburg (derde klasse A) en SCN’14 uit Slenaken/Noorbeek (vijfde klasse A) nog kans op de titel. Walram moet dan vier punten achterstand goedmaken op koploper Sporting Heerlen. Voor SCN’14 is het gat nog groter, namelijk zes punten op koploper RKASV. Verder zullen een aantal ploegen straks deelnemen aan de nacompetitie voor promotie.

Tweede en derde klasse
In de degradatiezone staan meerdere teams uit het Heuvelland. VV Eijsden staat in de tweede klasse F op een nacompetitieplek voor degradatie. Directe degradatie is geen gevaar meer voor de club uit Eijsden. In de derde klasse A worden het nog twee spannende speelrondes voor SCG uit Gronsveld. Nacompetitie degradatie is het hoogst haalbare voor de ploeg. Maar ook directe degradatie naar de vierde klasse behoort tot de mogelijkheden.

Vierde en vijfde klasse
In de vierde klasse A staan maar liefst zes ploegen in de gevarenzone. RKMVC uit Mechelen is al gedegradeerd en SV Geuldal (Wijlre/Schin op Geul) staat op de voorlaatste plek die ook directe degradatie tot gevolg heeft. FC Bemelen, Rood-Groen/LVC (Vaals/Lemiers), VV Keer en Zwart-Wit (Eys) gaan de komende twee wedstrijden uitmaken wie tot de twee ploegen gaat behoren die nacompetitie degradatie moeten spelen en wie direct degradeert. Alleen FC Bemelen heeft zich veilig gespeeld voor directe degradatie.