zaterdag 18 mei 2024

Alpen Oranje speelt oefeninterland in Vijlen tegen Rode DuivelsDonderdag 30 mei speelt het Alpen Oranje een oefeninterland tegen de Rode Duivels. RKVV Vijlen is sinds 2012 de hofleverancier van het Alpen Oranje.

Deze oefeninterland is de laatste wedstrijd van het Nederlands Bergdorpjes voetbalteam voordat ze vertrekken naar het Italiaanse Macugnaga, om daar mee te doen aan het EK Voetbal voor Bergdorpjes. 

Volksliederen
Aftrap is om 19:30 uur op sportcomplex het Weideklokje van RKVV Vijlen, het hoogstgelegen voetbalveld van Nederland. De tegenstander komt uit Elsenborn, dat in 2016 België vertegenwoordigde tijdens de EK voor Bergdorpjes in het Franse Morzine. Harmonie St. Martinus uit Vijlen speelt voorafgaande aan de interland de volksliederen van beide landen.

Unieke wethouder
Burgemeester Harry Leunessen en wethouder Alain Hamaekers van de gemeente Vaals zullen de interland bijwonen. Hamaekers (29) heeft vier interlands gespeeld voor het Alpen Oranje en is daarmee de enige wethouder van Nederland met vier Alpen Oranje Caps op zijn naam.

Bondscoaches
Het EK Voetbal voor Bergdorpjes wordt van 20 tot en met 23 juni gehouden in Italië. Alpen Oranje speelt tijdens de groepswedstrijden tegen Engeland, Duitsland en Oostenrijk. In de andere poule speelt gastland Italië tegen Zwitserland, Zweden en Frankrijk.

Bondscoaches van de Alpen Oranje Selectie zijn oud-profvoetballers Ernie Brandts en Pierre Vermeulen.