vrijdag 8 december 2023

19-jarige man uit Kerkrade aangehouden voor woningoverval in MargratenDe politie Limburg heeft een 19-jarige man uit Kerkrade aangehouden, die in verband wordt gebracht met een woningoverval in april van dit jaar in een zorgcomplex in Margraten.

Beelden van een pinnende verdachte werden via het tv-programma Opsporing Verzocht en via social media verspreid. Er kwamen veel tips bij de politie binnen.

Aanhouding
Afgelopen maandag 18 september kon een 19-jarige man uit Kerkrade worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de pinnende verdachte te zijn. De politie laat weten dat het onderzoek doorgaat.

Zorgcomplex
Een 82-jarige man is op woensdag 19 april rond het middaguur nietsvermoedend zijn appartement in een zorgcomplex in Margraten aan het stofzuigen. Vanwege de warmte heeft de man ramen en deuren opengezet. Hij schrikt als hij op zijn schouder wordt getikt. Plots staat hij oog in oog met twee onbekende mannen. “Je geld of je leven”, dreigen ze. Onder dwang moet de bejaarde man zijn pinpas met bijbehorende pincode afgeven. De twee overvallers vluchten en laten hem in doodsangst achter. Even later wordt er een fors geldbedrag gepind met de gestolen pinpas.